'Welke dag is het?' vroeg Poeh.

'Het is vandaag', piepte Knorretje.

'Mijn lievelingsdag', zei Poeh.

Rust in je hoofd en je lijf

Workshop voor jongeren van 14 tot 22 jaar

Zondag 15 maart 2020 van 10u tot 13u30

Bijdrage: 15 euro

Veel jongeren ervaren chronische stress zonder zich daar bewust van te zijn. Je kan chronische stress herkennen aan onder meer slaapmoeilijkheden, prikkelbaarheid, negatieve gedachtenpatronen,…
Soms merk je het zelf niet of lijkt het jou – in vergelijking met anderen – nog wel meevallen. Dus voel eens hoe je op dit moment zit. Zijn je schouders ontspannen en hangen ze naar beneden? Adem je rustig in en uit? En waar zit je ademhaling? Laag ter hoogte van je buik? Of hoog ter hoogte van je borstkas?
Al die spanning en signalen hoef je echt niet als ‘normaal’ te beschouwen, ook niet als je jong bent.
In deze workshop leer je in de eerste plaats je stresssignalen en stressreacties herkennen. Dat is een eerste belangrijke stap. Want we hebben niet geleerd om stresssignalen op te merken. En als we ze al herkennen, hebben we over het algemeen geleerd om ze weg te duwen.
Vervolgens leer je het ABC van ontstressen van Live The Connection, een tool die je na deze workshop altijd bij de hand hebt om direct stress op te heffen zodra je die opmerkt. Na een tijdje deze simpele tool – die minder dan 5 minuten in beslag neemt – te gebruiken, voel je je gegarandeerd lichter, vrijer en ervaar je veel meer vreugde in je leven.
Val je net buiten de leeftijdsgrenzen en wil je toch graag deelnemen of heb je nog bijkomende vragen, neem dan gerust contact op zodat we samen kunnen bekijken of deelname al dan niet mogelijk is.

 

Deze workshop gaat door in het poortgebouw van de Pastorij van Dworp - Vroenenbosstraat 5.

Inschrijving is pas definitief na betaling van de bijdrage. 


Kinderyoga- en knutselstage 

Op zoek naar de schat

voor kinderen van 6 tot 12 jaar - maximaal 10 kinderen

van 24 tot en met 28 augustus 2020, dagelijks van 9u tot 16u (opvang mogelijk vanaf 8u tot 17u)

Bijdrage: € 125 (inclusief gezonde tussendoortjes en alle knutselmateriaal)

Ga je mee op zoek naar de schat? Rarara, wat zullen we allemaal vinden onderweg? We sluipen als een slang en vliegen als een vogel, we gaan op ontdekking tussen de bomen en verzinnen verhaaltjes om heerlijk weg te dromen. Elke dag is een nieuw avontuur waarbij we geholpen worden om onze schat te vinden. De ene dag krijgen we hulp van de indianen, een andere dag van de dieren in het bos en wie weet wie ons nog allemaal de weg kan wijzen?

 

Elke dag is een nieuwe belevenis, waarbij we samen spelen en genieten en ons helemaal kunnen uitleven in het knutselen en frutselen. Het ene moment zijn we heel uitbundig om even nadien vanbinnen helemaal stil te worden.  We spelen, genieten, voelen, kliederen en fantaseren en maken daarbij gebruik van yoga en qigong, ademhalingsspelletjes, visualisaties, meditaties en mindfulness, braingym, massages, tools op kindermaat van Live The Connection en Yin Shin Jyutsu,... Een hele week lang een speels avontuur met aandacht voor elk kind. 

Het gaat bij alles wat we doen om de vreugde en niet om de techniek en de prestatie. Het doel is dat elk kind zich goed voelt én helemaal zichzelf kan zijn. En dat de kinderen plezier beleven aan zichzelf en aan elkaar.

 

De yoga-en knutselstage gaat door in (en rond) het poortgebouw van de Pastorij van Dworp - Vroenenbosstraat 5.

Na aanmelding krijg je een inschrijvingsformulier toegestuurd zodat we elk kind de beste begeleiding kunnen bieden. 
Inschrijving is pas definitief na betaling van de bijdrage.

Heb je nog vragen of wil je graag wat extra uitleg? Neem dan zeker contact op met ons.