Er zijn tijden dat we onszelf voor de gek kunnen houden.

Er zijn tijden dat we anderen voor de gek kunnen houden.

Maar we kunnen nooit ons lichaam voor de gek houden.

Het is de meest sensitieve barometer van onze innerlijke wereld.

(Sherrill Sellman)

 

COACHING 

Coaching houdt in dat we samen een stukje op weg gaan met als doel dat jij de weg kan gaan die helemaal bij jou past. Dat je vreugde kan voelen en ervaren binnen al je levensdomeinen, Dat de muren van voorheen deuren worden en de veel te hoge bergen zonnige en heerlijke heuvels. Dat jij vanuit je kracht en vanuit je innerlijke drive kan leven en creëren.

De kracht van het onderbewuste

De manier waarop we ons leven leven, is gebaseerd op onze overtuigingen, veelal onderbewuste overtuigingen. Deze overtuigingen krijgen we gewoon mee, al van bij onze geboorte. Door gebeurtenissen bijvoorbeeld. Of doordat ze worden doorgegeven van generatie op generatie of binnen een bepaalde cultuur. Zonder dat we ons nog afvragen of die overtuigingen inderdaad waar zijn. Ze vormen de basis van de 50.000 gedachten die we elke dag opnieuw - vaak onbewust - denken, 98% van die gedachten zijn bovendien precies dezelfde als gisteren. Deze gedachten zijn de dragers van onze emoties en vervolgens van ons gedrag. We vragen ons meestal niet alleen af of onze overtuigingen en de daaruit volgende gedachten waar zijn, vaak weten we ook niet eens waar ze vandaan komen. En het goede nieuws is: dat laatste is ook helemaal niet nodig. We hoeven niet te blijven graven en zoeken waar al die overtuigingen en gedachten vandaan komen. Wat er wél toe doet en wat wél belangrijk is, is dat we onze beperkende overtuigingen en gedachten kunnen ombuigen naar ware en goed voelende gedachten en patronen.

De kans is groot dat je al gemerkt hebt dat dat niet lukt door gewoon een knop om te draaien. Ook onze bewuste gedachten zijn immers verbonden met overtuigingen waar we ons vaak niet eens bewust van zijn. En net daarom gaan we binnen de coaching ook met ons onderbewuste aan de slag. Want niet alleen is ongeveer 90 tot 95 % van ons bewustzijn in feite onderbewust, onze onderbewuste geest verwerkt - afhankelijk van de bron - ook 275.000 tot 50 miljoen keer meer informatie per seconde dan onze bewuste geest. Dit betekent dat onze bewuste geest 3 dagen tot 1,5 jaar nodig heeft om datgene te verwerken dat ons onderbewuste op 1 seconde regelt. 

Coaching vanuit het onderbewuste

Om rechtstreeks met het onderbewuste aan de slag te gaan, worden binnen de coaching verschillende technieken en methodes gebruikt. Voornamelijk Live The Connection,  daarnaast  ook onder andere NLP, Brain Gym en psych-K.  Het testen van overtuigingen doen we aan de hand van kinesiologische spiertesten. Doordat we het vaak niet kunnen vatten, lijkt het soms toveren, en het allerleukste is om te ervaren dat je gedachten, je welbevinden, je gezondheid, kortom je hele leven er wel degelijk op vooruit gaat.