Een kaars verliest geen licht

door er een andere kaars

mee aan te steken;

er ontstaat alleen meer licht.

(Li Hongshi)

Alle geplande groepssessies vind je terug onder 'agenda'.

Word je graag op de hoogte gehouden van alle groepssessies die we aanbieden, vul dan hiertoe het formulier op de 'contactpagina' in.

 

KINDERYOGA

Wat is kinderyoga?

Met kinderyoga gaan kinderen op ontdekkingstocht in en met hun lichaam door middel van beweging, spel en dromen. Het doel is, naast plezier uiteraard, te leren dat het fijn en veilig is om jezelf te zijn.

Tijdens de kinderyogasessies beleven de kinderen een echt yoga-avontuur. Ze laten alle drukte van zich wegstromen in een rivier. Ze leren stevig te staan als een boom, snel te bewegen als een panter en dan weer langzaam als een schildpad, en gaan op reis naar de maan en de sterren.
Elke sessie wordt ingekleed in een thema, bvb een seizoen, Afrika, boerderij, oerwoud, indianen, het weer, de zee, een verhaal,… Dit thema loopt als een rode draad door de opwarming, yoga- en qigonghoudingen en andere onderdelen.

Yogahoudingen en qigong, maar ook ademhalings- en concentratiespelletjes, masseren, tekenen, visualisaties en meditaties zijn allemaal onderdelen die in een les aan bod (kunnen) komen.

Kinderyoga geeft kinderen kracht, balans en is waardevol voor het verbeteren van de lichaamshouding, het zelfvertrouwen, de concentratie en het zelfbewustzijn.

Bij kinderyoga gaat het om het plezier en niet om de techniek en de prestatie. Belangrijk is dat kinderen zich goed voelen en zichzelf kunnen zijn. En dat ze plezier beleven aan zichzelf en aan de anderen.

Spelenderwijs leren kinderen de verbinding voelen tussen lichaam en geest. En ontdekken ze een “stille ruimte” binnen zichzelf.

 

Onze kinderyogasessies

Momenteel wordt kinderyoga enkel op vraag gegeven. 

De prijs voor een sessie van anderhalf uur met maximum 10 kinderen bedraagt € 85 plus verplaatsingskosten.


ZHINENG QIGONG

Wat is qigong?

Qigong is eigenlijk het best te omschrijven als meditatie in beweging. Het is een Chinese bewegingsleer die al duizenden jaren beoefend wordt en geworteld is in de klassieke Chinese holistische visie op het leven. 'Qi' betekent 'levenskracht' en 'gong' betekent de tijd die je spendeert aan het oefenen van een bepaalde vaardigheid. Letterlijk betekent Qigong dus dat je tijd en aandacht besteed aan het laten stromen en sterker maken van je qi, je levenskracht.

In de loop der tijden ontstonden er ook binnen de Qigong - net als binnen de yoga -verschillende stromingen. Zhineng Qigong is daar één van. Deze vorm werd ontwikkeld door Dr. Pang Ming om het zelfhelend vermogen dat we hebben voor iedereen toegankelijk te maken. 'Zhi' betekent 'wijsheid', 'neng' betekent 'vaardigheid'. Zhineng Qigong heeft dus als doel om ons via oefeningen en zelfontwikkeling vaardig te maken in het aanboren van onze eigen (lichaams)wijsheid. Op die manier kunnen we een sprong maken naar vrijheid en geluk. Zhingen Qigong werd destijds door de Chinese overheid uitgeroepen tot mees effectieve qigongvorm. 

Zhingeng Qigong verenigt lichaam, geest en energie en is daarbij zowel praktisch en eenvoudig als diep filosfisch. Het praktische element berust op eeuwenoude Chinese qigongvormen. Hieruit werden de meest werkbare elementen geselecteerd waardoor een eenvoudige maar zeer effectieve qigongvorm ontstond. Het filosfische element wortelt in de Traditionele Chinese Geneeskunde, in de drie grote filosofische stromingen uit de Chinese geschiedenis - boeddhisme, daoisme en confucionisme - en in hedendaagse wetenschappelijke inzichten. In Zhineng Qigong komen al deze methoden, denkwijzen en inzichten samen. 

Het is hoe dan ook moeilijk in woorden te omvatten. Wederom gaan we aan de slag met het onderbewuste en op die manier kunnen er zich wonderen voltrekken. 

Onze qigongsessies

Momenteel wordt Qigong enkel op vraag gegeven. 
De prijs voor een sessie van anderhalf uur met maximum 15 deelnemers bedraagt € 85 plus verplaatsingskosten.


WORKSHOPS COACHING

Deze workshops behandelen diverse thema's voor verschillende doelgroepen (kinderen, jongeren, volwassenen). 

We leren ons lichaam beter kennen, we ervaren innerlijke rust, en we groeien naar steeds meer vreugde, welzijn en geluk.