Al die jaren heb je het zaadje beschermd.

Het is nu tijd om een prachtige bloem te worden.

(Stephen C. Paul)

Lichaam en geest zijn één. Dus kunnen we bij welke problemen dan ook met allebei aan de slag. Gewoon met wat jou het meest aantrekt of wat voor jou het beste voelt. Om veranderingen te creëren kunnen we dus zowel het lichaam als de geest als toegangspoort gebruiken. De keuze is helemaal aan jou. 

JIN SHIN JYUTSU

Jin Shin Jyutsu is een Japanse genezingskunst door middel van zachte aanrakingen. Deze genezingskunst werd in het begin van de 20ste eeuw ontwikkeld door Jiro Murai waarbij hij zich baseerde op onder andere oeroude Japanse en Chinese geschriften. Na zichzelf te hebben genezen van een dodelijke ziekte, wijdde hij de rest van zijn leven aan het bestuderen van oude teksten, wijsheden en natuurwetten en het toepassen van hetgeen hij leerde. Jin Shin Jyutsu richt zich op ons energiesysteem, hetgeen we bijvoorbeeld ook kennen uit de acupunctuur. Deze energie heeft vele namen en betekenissen waarbij de verschillende beschrijvingen vaak verrassende overeenkomsten vertonen.  De basis van Jin Shin Jyutsu bestaat uit 26 energiecentra die verspreid liggen over het hele lichaam. Wanneer ons lichaam uit balans geraakt, blokkeren bepaalde energiecentra. Deze energiecentra beïnvloeden elkaar onderling en beïnvloeden tevens de orgaanfunctiestroom in het lichaam, de energiekanalen zeg maar. Wanneer deze ergens geblokkeerd geraken of zich vermengen met andere energiekanalen, heeft dat eveneens lichamelijke en geestelijke kwalen tot gevolg. Jin Shin Jyutsu is erop gericht deze blokkades weg te nemen en de energie terug vrij en in de juiste kanalen te laten stromen door zachte aanraking van de energiecentra.

 

Tijdens een Jin Shin Jyutsu behandeling lig je op je rug op een comfortabele massagetafel. Je blijft volledig gekleed; je trekt enkel je schoenen uit en doet eventueel je riem, horloge en sierraden af. De behandeling duurt ongeveer een uur. 

Na de behandeling wordt tevens de mogelijkheid tot eenvoudige zelfhulp aangeboden, zodat je ook thuis het harmoniseren zelf kan ondersteunen en versterken. 


PSYCHOZONE HARMONISERING

Psychozone Harmonisering bestaat uit het masseren, activeren en doelgericht verbinden van energiebanen en -punten op de voeten. Deze techniek werd in de jaren '60 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Chinese arts en professor Yen Chia-Kan. De methode is in de eerste plaats gericht op het behandelen van allerhande psychische stoornissen, zoals verslaving, slaapstoornissen, depressie, angstaanvallen, hyperventilatie, autisme, burnout, CVS, overgangsproblemen, en meer, Psychozone Harmonisering is net als Jin Shin Jyutsu een holistische aanpak die harmonie brengt in geest én lichaam. Met beide behandelingen maken we immers contact met het onderbewuste, het automatische systeem, waardoor échte heling mogelijk is.  

 

Ook tijdens een behandeling Psychozone Harmonisering lig je op je rug op de massagetafel en blijf je volledig gekleed. De behandeling bestaat in de eerste plaats uit een uitgebreide, zachte massage van punten en banen op de voeten om te eindigen met een massage van een beperkt aantal acupressuurpunten op het lichaam. 

Na de behandeling krijg je een aantal punten mee naar huis om dagelijks zelf te masseren en zodoende de behandeling te ondersteunen.